Last Pieces : cocktail van hedendaagse dans en muziek

Last Pieces” is een intieme pianopartij geschreven door Morton Feldman, aangevuld met een introverte choreografie voor een danseres. Yutaka Oya/Saori Oya speelt live de verstilde muziek van Feldman. Marc Vanrunxt choreogrefeert Suzanne Grooten. Het resultaat is een ijle, haast immateriële solo die een zachte groef in de tijdruimte trekt.

Wie niet vertrouwd is met de nog jonge geschiedenis van de Vlaamse hedendaagse dans, riskeert de naam van Marc Vanrunxt niet te kennen. Bij velen zal de naam hoogstens herinneringen oproepen aan de spraakmakende dansteaterprodukties van generatiegenoot Jan Fabre waarin Vanrunxt meedanste. Nochtans is Marc Vanrunxt zelf ongetwijfeld één van de belangrijkste Vlaamse choreografen.

Choreografie: Marc Vanrunxt
Dans: Suzanne Grooten
Pianist: Yutaka Oya of Saori Oya
Muziek: ‘Last Pieces’ van Morton Feldman en ‘Klavierstück 9’ van Karlheinz Stockhausen
Productie: Champ d’Action en Kunst/Werk

Tijd en plaats van het gebeuren:

Last Pieces
Donderdag 01 juni 2006 om 19.00 u

De Warande – Warandep’ant
Houten zaal
Warandestraat 42
2300 Turnhout

Meer info : De Warande en Champ d’Action

Review : “De tijd ontrafeld“, Arnaud Deflem, Cutting Edge, 27/04/05
Marc Vanrunxt” door Myriam Van Imschoot, Kritisch Theaterlexicon, VTI, 1997 (pdf)
Morton Feldman Texts: Essays and Articles on MF and his music