Ictus en Music Fund in het Midden Oosten

Koningin Paolo op bezoek in Pianomobil Van 26 december tot en met 7 januari vertoeven enkele muzikanten van het Ictus ensemble en vertegenwoordigers van de organisatie Music Fund  in Israel en Palestina om er muziekworkshops te geven en instrumenten te leveren aan muziekscholen in Palestina (Gaza, Ramallah, Nablus, Jenin) en Israel (Mizra, Nazareth). Het is al de 14de keer dat muzikanten van het ensemble naar de regio uitgestuurd worden sinds dit pedagogisch programma van Ictus werd opgestart in oktober 2002.

Op 6 december werd in de centrale opslagruimte van Music Fund in Groot-Bijgaarden een container geladen met 311 muziekinstrumenten, die daarna per containerschip vanuit Antwerpen naar de Israelische haven Ashdot werden vervoerd. En een dag later – op 7 december – kreeg het Antwerpse pianoatelier zelfs koninklijk bezoek over de vloer..

Meer info : www.ictus.be en www.musicfund.be

De reis is te volgen op volgende weblog: http://paironisrpal.canalblog.com
Foto’s en een selectie podcasts van radio-interviews op: http://web.mac.com/lukasictus

Elders op Oorgetuige :
Meer dan 300 muziekinstrumenten voor het Midden-Oosten, 5/12/2006
Muziek als instrument van ontwikkeling, 30/10/2006