Electronic Machitun in het grensgebied tussen muziek en dans

Electronic Machitun Vier jonge kunstenaars uit Chili, Canada en Libanon vormen samen een multimediakwartet met stem, klarinet, elektronica en dans. Zij nestelen zich in het grensgebied tussen muziek en dans en overgieten hun speurtocht naar nieuwe klanken en bewegingen met een flinke scheut speelplezier. Wie dit jonge geweld in actie wil zien, moet donderdagavond in het Gentse Logos zijn.

Juan Parra Cancino (elektronica), Nathalie Elghoul (dans) en Camille L. Hesketh (stem) hebben in verscheidene Europese landen met eigen projecten op het podium gestaan maar Daniel Pastene nodigde hen uit om samen te werken en een performance op het getouw te zetten waarin gezocht werd naar nieuwe klanken en bewegingen. Het plezier om met vrienden samen muziek te maken is een ander belangrijk element dat zeker niet mocht ontbreken.
De naam ‘Machitun’ is afkomstig van een ritueel van de Chileense Mapuche-indianen waarbij een genezer met behulp van Kultrum-slagwerk de gezondheid van een zieke opnieuw in balans brengt met het universum.

Juan Parra Cancino (1979) was vorig jaar nog te zien in Logos met het Electronic Hammer trio en is werkzaam als componist, gitarist en live electronics uitvoerder. Recente projecten met live elektronica waren projecten voor dans, stomme films en uitvoeringen met muzikanten als Richard Barrett, Anne Faulborn, Johan Van Kreij en Yutaka Makino. Zijn composities – zowel voor elektronische media als voor akoestische instrumenten – werden opgevoerd op festivals als ‘Terza Prattica’ (Nederland), ‘Primavera en La Habana’ (Cuba) ‘Sonorities’ (Belfast, UK), NWEAMO (VS) en kregen onderscheidingen op wedstrijden als Bourges 2003 en 2004.

Nathalie Elghoul (1974) is een danseres uit Equador en Libanon die sinds 7 jaren in België woont en hier danste in o.a. Lod, Nieuwpoorttheater en Victoria (waar ze ook werkt). In 2006 stond ze op het podium in Amsterdam voor de uitvoering van de muziekteaterproduktie “Layla en Majnun” van Rokus De Groot. Nathalie Elghoul studeerde moderne dans in het Centre International de Danse Rossella Hightower in Cannes (Frankrijk).

Camille Hesketh (1980, Canada) is zangeres bij het Nederlands Vocaal Laboratorium, een ensemble gespecialiseerd in hedendaagse en teatrale muziek. Samen met Juan Parra Cancino (live electronics) vormt ze het duo ‘Wiregriot’ dat in 2007 o.a. in Nederland en de VS speelt. Camille Hesketh studeerde eerst aan de Vancouver Academy of Music in Canada. Momenteel vervolledigt ze haar studies aan het konservatorium van Den Haag bij Maria Acda, Manon Heijne en Barbara Hannigan.

Daniel Pastene studeert sinds 2001 klarinet aan het Conservatorium van Gent. Van 1996 tot 1999 volgde hij instrumentlessen bij Francisco Gouet aan de Katolieke Universiteit van Chili. Samen met de pianiste Liselotte Sels vormt hij het ‘duo Pasels’. Daarnaast speelt hij ook mee in het trio “Buhara ensemble” dat jazz en Turkse invloeden met elkaar vermengt.

Programma:
  • Daniel Pastene, Organic DJ (sound installation and dance)
  • Daniel Pastene, KL (for solo clarinet and live electronics)
  • Juan Parra Cancino, The Battle (for soprano, clarinet, computer and dance)
  • Improvisatie
Tijd en plaats van het gebeuren :

Electronic Machitun : Daniel Pastene, Juan Parra, Nathalie Elghoul & Camille Hesketh
Donderdag 29 maart 2007 om 20.00 u

Logos Tetraëder
Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org