Giuseppe Ielasi & Keith Rowe live in Argos

Keith Rowe en Giuseppe Ielasi Giuseppe Ielasi is een van de voortrekkers van een nieuwe generatie Italiaanse klankavonturiers, die in allerlei configuraties de uithoeken van het electro-akoestische terrein aftasten, zich vrijelijk bewegend tussen improvisatie en compositie. Als gitarist maakt Ielasi reeds enkele jaren opgang in het internationale domein van de live improvisatie, o.a. in samenwerking met Taku Sugimoto en Dean Roberts. In zijn solo-composities lijkt hij telkens gebruik te maken van het clair-obscure effect, zoekend naar een evenwicht tussen abstract toonexperiment en melodische songstructuren. Recent gaat zijn aandacht uit naar plaatsgebonden performances, waarbij hij de relatie tussen klank en ruimte exploreert.

Keith Rowe geldt als een van de belangrijkste figuren binnen de Europese elektro-akoestische improvisatiebeweging. Reeds sinds de jaren 1960, toen hij het invloedrijke AMM ensemble oprichtte, verkent hij het idee van het ‘gecontroleerde toeval’. Vooral geïnspireerd door de visuele kunsten, heeft Rowe de voorbije decennia een eigen idioom ontwikkeld, gebaseerd op diverse ‘prepared guitar’ technieken en de manipulatie van kortegolfsignalen. Hij is een pionier van het zogenaamde ‘tableguitar’ concept, waarbij de gitaar horizontaal wordt gelegd, en als een chirurgisch patiënt wordt ontleed op zijn klankpotentieel. Anno 2007 is Keith Rowe actiever dan ooit. Hij is bezieler van de elektronische bigband MIMEO en werkte samen met ontelbare muzikanten van verschillende generaties, onder andere Christian Fennesz en John Tilbury.

Donderdag kan je beide heren live aan het werk zien, zowel solo als in duo performance.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Giuseppe Ielasi / Keith Rowe
Donderdag 29 maart 2007 om 20.30 u

Argos, Centre for Art & Media
Werfstraat 13
1000 Brussel

Meer info : www.argosarts.org

Reviews :
Giuseppe Ielasi : Imposante overdaad in vijf ongemakkelijke soundscapes, Eric Van Rees op www.kindamuzik.net, 13 augustus 2006
Giuseppe Ielasi, Häpna, Ignace De Bruyn op www.storing-zine.net, 2005