Liederen op het randje in Diva de l’Empire

Annique Burms Na de bijzonder succesvolle concertreeks  ‘Berliner Cabaret’ tijdens de Gentse feesten 2006, brengen Annique Burms (zang) en Katrijn Friant (piano) dit jaar een onder de titel ‘Diva de l’Empire’ een programma met liederen van Francis Poulenc, Erik Satie, The Beatles in een bewerking van Louis Andriessen , Kurt Weill enz…. liederen op het randje dus…

Annique Burms studeerde aan het Gentse Muziekconservatorium en aan de Royal Scottisch Academy of Music and Drama in Glasgow, volgde masterclasses en coachings in Schotland, Engeland en Amerika o.a. bij : Sir Thomas Allen, Anna Reynolds, Rosemary Walton, Roy Laughlin (Operastudio London), Patricia Hay, Jane Waterfield, Derek Clark (Scottisch opera), Steven Robertson, Marco Canepa, Rosalba di Luca, Christopher Underwood, Timothy Dean en in LakePlacid (New York USA) bij Susan Webb (Metropolitan NY), Phyllis Bryn-Julson, Jennifer Lane, Patricia MacMahon, Ian Partridge and John Shirley-Quirk. In Nederland werkte zij met regisseur Peter Sellars tijdens een Kurt Weill-workshop. Sinds ze in 2002 afstudeerde, zong zij zowel klassiek als eigentijds werk in diverse producties in binnen- en buitenland.

Katrijn Friant studeerde piano en kamermuziek aan het conservatorium te Gent en vervolmaakte zich in liedbegeleiding bij Dalton Baldwin en Gérard Souzay in Genève. Zij was finaliste van de Gunther-wedstrijd en de Stephan De Jonge-wedstrijd en laureaat van de Radio 3-prijs voor hedendaagse kamermuziek. Ze concerteerde als pianiste in Europa, Rusland en Zuid-Amerika, maar haar grootste belangstelling betrof steeds werken met de menselijke stem. Zo dirigeert ze al sinds haar studietijd koren, werkt ze regelmatig als repetitor en begeleidde ze diverse zangers zoals Rolande Vander Paal, Françoise Vanhecke, Erika Pauwels, Jacqueline Van Quaillie en anderen.
Zij werkte freelance bij o.m. NTG, Arca, VRT, Vlaamse Opera, het Symfonieorkest van Vlaanderen, kameropera Transparant, de Operastudio en anderen. Zij is als begeleidster verbonden aan het conservatorium te Gent en geeft pianoles aan de stedelijke academie te Deinze. Sinds 1991 dirigeert Katrijn Friant het eigenzinnige koor Novecanto.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Annique Burms en Katrijn Friant: Diva de l’Empire
Zaterdag 14, zondag 15, dinsdag 17 en woensdag 18 juli 2007, telkens om 20.00 u

Zaal Cocteau
Sint-Jacobsnieuwstraat 50
9000 Gent

Meer info : programma.gentsefeesten.be

Reservaties : www.uitbureau.be