Novecento : steengoede muziek uit de vorige eeuw

NOVECENTO Maandag gaat in de concertreeks NOVECENTO van start. Vorig seizoen onderging Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant enkele grondige wijzigingen en sindsdien wordt er in Leuven enkel nog muziek uit de 20ste (NOVECENTO) en 21ste (TRANSIT) eeuw gebracht. In de provincie presenteert het festival met ConcertTour dan weer een ruimer spectrum, van Italiaanse muziek uit de 14de eeuw tot Stravinsky.

NOVECENTO is een jaarlijks terugkerende cyclus van zeven concerten met uitsluitend muziek uit de voorbije eeuw. De keuze voor een geschakeerde mengeling van bekend met minder bekend repertoire uit de voorbije eeuw, was meteen een schot in de roos. Het Novecentorecept bestaat uit een bijzondere bezetting, ‘nooit live gehoord’,  topmusici, hun bijzondere affiniteit met de muziek en last but not least: altijd steengoede muziek. Ook dit jaar is de rij performers indrukwekkend: Leif Ove Andsnes in interactie met Philippe Herreweghe en zijn deFilharmonie, Margaret Leng Tan op prepared piano, Yuzuko Horigome samen met Luc Devos, de geschiedenis van de soldaat met het Emanon Ensemble en Hubert Damen als recitant, het Promethues Ensemble o.l.v. Mauricio Kagel, Buster Keaton tot leven gebracht door Eric Sleichim en als kers op de taart Thomas Zehetmair met zijn hemels Quartett.

Concerten NOVECENTO :

Tijd en plaats van het gebeuren :

Festival van Vlaanderen – Vlaams Brabant – NOVECENTO
Van 24 september tot 28 oktober 2007
Op verschillende locaties in Leuven (Schouwburg, Heverlee Kazerne, Iers College, Grote Aula Maria Theresia)

Het volledige programma en alle verdere informatie vind je op www.festival.be/vlaamsbrabant

Uiteraard mag je ook hier de komende dagen en weken heel wat meer info verwachten