Vlaamse componisten in ‘Brede Opklaringen’

Lexicon Vlaamse componisten geboren na 1800 - Flavie Roquet Afgelopen zaterdag hebben Vic Nees en Lucien Posman tijdens de Staten-Generaal van de Klassieke Muziek in Gent het lexicon "Vlaamse componisten geboren na 1800" voorgesteld. In ‘Brede Opklaringen’ vertelt componist Vic Nees over zijn rol in het tot stand komen van dit unieke naslagwerk. En naar aanleiding van het nieuwe lexicon mogen deze week familieleden van overleden Vlaamse componisten een stuk klassiek kiezen in ‘Brede Opklaringen’.

Voor de eerste keer in de muziekgeschiedenis van Vlaanderen verschijnt er een lexicon met biografieën, opuslijsten en gerichte bibliografie van maar liefst 2100 componisten in Vlaanderen geboren sinds 1800: een uniek naslagwerk dat snel een standaardwerk zal worden voor ieder die met muziek is begaan, die geïnteresseerd is in lokale geschiedenis en familiekunde. Het lexicon, samengesteld door mevrouw Flavie Roquet en uitgegeven door Roularta, verschijnt op 15 december 2007. Het boek wordt voor het culturele veld, en voor de muzieksector in het bijzonder een ware ontdekkingstocht en een standaardwerk waaruit veel verder muziekonderzoek kan voortvloeien.

Brede Opklaringen (Klara), elke ochtend deze week vanaf 9.08 u

Meer info : www.klara.be

Binnenkort mag je ook hier een ruime bijdrage verwachten.

Elders op Oorgetuige :
Staten-Generaal van de Klassieke Muziek en uitreiking van de Klara Muziekprijzen, 29/11/2007

One Reply to “Vlaamse componisten in ‘Brede Opklaringen’”

Reacties zijn gesloten.