Trinity trip op de dunne grens tussen droom en geperverteerde werkelijkheid

Walpurgis, Trinity Trip Na "Waar is thuis en hoe kom ik daar" en "Il combattimento di Tancredi e Clorinda" werkt Walpurgis opnieuw samen met Peter van Kraaij, die zowel voor de tekst als de regie van Trinity Trip tekende. Met Trinity Trip schreef hij een tekst over de verwezenlijking van een droom, over traditie en het doorgeven van kennis, over de transformatie van materialen en idealen, over de dunne grens tussen droom en geperverteerde werkelijkheid. Bart Vanhecke componeerde voor deze voorstelling Trinity Songs, een cyclus van zeven liederen voor klarinet, sopraan en live electronics. Trinity Trip gaat in donderdag in première in Antwerpen en speelt nadien nog in Mechelen, Gent en Turnhout.

Op 6 augustus 1945 werd met de bom op Hiroshima het leven verwoest van tienduizenden Japanners en kwam er ook een einde aan de jongensdroom van Robert J. Oppenheimer. Als hoofd van het geheime wapenlabo in Los Alamos werkte hij jarenlang in volstrekte afzondering aan de ontwikkeling van Little Boy. Een man met een missie, opgehemeld en verguisd, een jongetje dat ooit in de wetenschap zijn idealen dacht te vinden. Na de bom maakte hij elke dag opnieuw de balans op van zijn leven.
Op 11 april 1890 werd met de ondertekening van een contract tussen Leopold en Rudolf Blaschka, glasblazers in Dresden, en professor Lincoln G. Goodale, hoofd van het botanische museum in Harvard een levenslang engagement bezegeld. Veertig jaar lang zouden vader en zoon hun leven wijden aan de creatie van een unieke collectie bloemen en planten in glas. Buiten de muren van hun atelier in Dresden donderde Duitsland de duisternis in terwijl zij binnen onverstoord verder werkten aan het ultieme bewijs van hun onovertroffen glassierkunst.
Drie mannen wiens leven in het teken stond van een droom. Een droom die hen buiten de wereld plaatste. Drie mannen, geconfronteerd met de onherroepelijke gevolgen van hun keuzes.

Han Kerckhoffs, Oscar Van Rompay, Michael Vergauwen, Judith Vindevogel en Benjamin Dientjens geven stem aan hun verlangens en vertwijfeling.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Walpurgis: Trinity Trip
Donderdag 24, vrijdag 25, zaterdag 26 april en zaterdag 17 mei 2008, telkens om 20.30 u

Platform (ex Studio Tokio)
Verlatstraat 16-22
2000 Antwerpen

Meer info : www.walpurgis.be
————————-
Woensdag 30 april 2008 om 20.15 u
’t Arsenaal

Dijlepad, Kruidtuin
2800 Mechelen

Meer info : www.walpurgis.be en www.tarsenaal.be
————————-
Vrijdag 16 mei 2008 om 20.30 u
NTGent – Minnemeers

Minnemeers 8
9000 Gent

Meer info : www.walpurgis.be en www.ntgent.be
————————-
Dinsdag 20 mei 2008 om 20.15 u
CC de Warande

Warandestraat 42
2300 Turnhout

Meer info : www.walpurgis.be en www.warande.be

Bart Vanhecke op www.matrix-new-music.be

Elders op Oorgetuige :
Close my willing eyes : Walpurgis & Het Collectief samen op de planken, 8/10/2007

Benieuwd ? Bekijk alvast de ‘trailer’ van deze nieuwste Walpurgis-productie (YouTube, 16/04/2008, 0’53")

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4hlw3y_EDmI&w=425&h=355]