3 Propositions for a White Room : Pauwel De Buck, Mieke Lambrigts en Jeroen Vandesande

Pauwel De Buck, Jeroen Vandesande en Mieke Lambrigts Vrijdag stellen drie beloftevolle jonge klankkunstenaars hun nieuwste werk voor in de Witte Zaal in Gent : Pauwel De Buck, Mieke Lambrigts en Jeroen Vandesande.

Pauwel De Buck presenteert een elektronische cityscape gebaseerd op getransformeerde en gemanipuleerde klanken uit een stedelijke omgeving. Mieke Lambrigts werkt met subtiel gemanipuleerde opnames en klankgeneratoren. Het decoderen en recycleren van geluiden uit de dagelijkse omgeving wordt als uitgangspunt genomen voor de bewerking van opnames. Vrijdag krijgen we het volgende hoofdstuk van haar site-gebonden elektronische ‘kamermuziek’ te horen. Haar performance bestaat hoofdzakelijk uit het opbouwen, afbreken en verschuiven van verschillende mentale ruimtes. Jeroen Vandesande tenslotte is beeldend kunstenaar en was als gitarist betrokken bij enkele folk- en rockbezettingen. In zijn solowerk maakt hij gebruik van uiteenlopende klanken zoals digitaal gemanipuleerde gitaardrones, allerhande samples en percussie. Vrijdag presenteert hij samen met Thomas Smetryns (gitaar, luit, theorbe) en Dirk Moelants (viola da gamba) een nieuw werk voor gesloten feedback circuit.

Tijd en plaats van het gebeuren :

3 Propositions for a White Room : Pauwel De Buck, Mieke Lambrigts en Jeroen Vandesande
Vrijdag 30 mei 2008 om 20.30 u

Witte Zaal
Posteernestraat 64
9000 Gent

Gratis toegang

Meer info : www.wittezaal.be

Mieke Lambrigts : www.myspace.com/miekelambrigts
Pauwel De Buck : www.myspace.com/pauweldebuck
Jeroen Vandesande : www.myspace.com/jeroenvds

Extra :
Een potentiële geluidsband met Mieke Lambrigts, Steve Marreyt in Ruis, januari 2008

Elders op Oorgetuige :
Jonge geluidskunstenaars live aan het werk in Netwerk Aalst, 23/01/2008
CAN’T/Jessica Rylan – Machinefabriek – Jeroen Vandesande, 18/10/2006