INTERVAL#1: David Helbich in Gallery Spijkstraat

David Helbich, Responsoria INTERVAL is een nieuwe reeks geluidskunstevenementen die in de loop van het jaar op verschillende Gentse locaties zullen plaatsvinden in een vast tijdsformat: het werk "opent" op vrijdagavond en blijft dan telkens de zaterdag en zondag erop volgend te bezoeken. INTERVAL wil geluidskunst in diverse vormen brengen, met een kleinere of grotere klemtoon op digitale of analoge elektronische weergave, met of zonder visuele of performatieve elementen.

David Helbich (Berlijn, 1973) studeerde filosofie en compositie in Amsterdam en Freiburg bij o.m. Mathias Spahlinger en Helmut Lachenmann. Hij is ook actief als muzikant (gitaar en geluidsimprovisatie), performer, choreograaf, fotograaf en conceptueel kunstenaar (o.a. met de danseres Shila Anaraki in "Keine-Spiele"). Sinds 2002 werkt hij als conceptuele kunstenaar, componist en performer in Brussel. Het werk van David Helbich getuigt van een sterk conceptuele visie en verraadt een fascinatie voor de combinatie van sociale verwachtingspatronen en akoestiek.

In 2007 bracht hij oud en nieuw werk in York, Brussel, Gent, Aalst, Hamburg en Antwerpen. Hij leidde samen met componist Paul Craenen en architect Laurent Liefhooghe het "Temporary Institute" bij Nadine in Brussel en wordt vanaf juli tot december 2008 aangesteld als kunstenaar in residentie en curator bij HOTELbich, een nieuw project van vzw Nadine in Schaarbeek.

Tijd en plaats van het gebeuren :

INTERVAL#1: David Helbich : Installatieparcours Responsoria 1-3 (2008)
1 Libera me … 2 Gegen die Wand … 3 Wake me up before you go
Opening: vrijdag 13 juni 2008 vanaf 19.00 u
Zaterdag 14 en zondag 15 juni 2008 van 12.00 u tot 18.00 u

Gallery Spijkstraat
Spijkstraat 1
9000 Gent

Meer info : www.odradek.net

David Helbich : davidhelbich.blogspot.com en www.youtube.com/davidhelbich

Elders op Oorgetuige :
Experimentele gitaarmuziek in Nadine, 24/05/2007
Keine Spiele mehr : Helbich en Anaraki tasten de grenzen van de verwachtingen af, 25/01/2007