Zomer van Antwerpen : altijd een beetje reizen

Zomer van Antwerpen Zaterdag gaat in Antwerpen de veertiende editie van de Zomer van Antwerpen van start, met alweer een gevariëerd programma, zonder vaste plek, maar in heel de stad hoor- en voelbaar, op onverwachte hoekjes en pleintjes. Het overkoepelende thema dit jaar is ‘reizen’. Patrick De Groote, de man achter de ZVA, wil de Antwerpenaar nieuwe plekken doen ontdekken in eigen stad. Theater, muziek, circus en film op onbekende en onverwachte locaties zijn vanaf het begin de troef geweest van de ZVA. Dit jaar is dat niet anders.

Zomer van Antwerpen is een uitbundig zomerseizoen dat in juli en augustus op de meest onverwachte plekken opduikt en voelbaar is in de hele stad. Wereldse muziek op de gezelligste pleintjes, bijzondere theatervoorstellingen op aparte locaties, films aan de Schelde en het beste uit het hedendaagse circus op een nieuwe plek aan de Ledeganckkaai, net voorbij het Antwerpse Zuid.

Zomer van Antwerpen neemt je bijna twee maanden lang mee op reis. Soms letterlijk wanneer je inscheept voor een avondlijke tocht mét overnachting en verhaaltje-voor-het-slapengaan, wanneer je meetrapt in de piratenpedalo of wanneer je gelanceerd wordt met de ruimteraket op de Magische Molen. Maar je reist ook in gedachten tijdens de 20 reisfilms, of in de dromen van theater- en circusmakers. En wie deze zomer het programma achterna reist, komt alvast op verrassende plekken in de stad terecht. Een uniek programma met veel creaties, de mooiste internationale producties, een warm publiek en voor het eerst: Royal de Luxe tijdens de solden op de Meir.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Zomer van Antwerpen 2008
Van zaterdag 28 juni tot zondag 24 augustus 2008

Op verschillende locaties in Antwerpen

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.zomervanantwerpen.be