[sic] kruist de degens met Zwerm in Pidgin

[sic] Een “pidgin” is een rudimentaire spreektaal die ontstaat wanneer verschillende groepen met een eigen taal noodgedwongen met elkaar moeten communiceren. Dat is meteen ook de missie van dit project: op enkele weken tijd moeten alle verschillende deelnemers tot een gemeenschappelijke muzikale taal komen.

[sic] (ex-BL!NDMAN [4×4] sax) kruist de degens met Zwerm, een jong kwartet van elektrische gitaren, met twee elektronica-muzikanten die als scheidsrechters de regels van het spel bepalen. Het elftal ontmoet elkaar voor het eerst een week voor de première op Happy New Ears in Kortrijk. De voorstelling wordt volledig opgebouwd vanuit improvisatie en muzikaal materiaal dat de muzikanten zelf aanbrengen, en wordt zo een erg persoonlijke performance. De Britse componist Richard Barrett treedt op als bemiddelaar, en staat samen met Stefan Prins achter de knoppen.
De missie is duidelijk: op een paar dagen met alle verschillende deelnemers tot een gemeenschappelijke muzikale taal komen.

Voor het concert in Kortrijk op 19 september zijn nog steeds vrijkaarten te winnen !!!

Tijd en plaats van het gebeuren :

[sic] vs Zwerm : Pidgin
Vrijdag 19 september om 21.30 u
Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Meer info : www.happynewears.be, www.zwerm.be en www.siconline.be
———————–
Zondag 21 September 2008 om 18.00 u
Muziekclub 4AD
Kleine Dijk 57
8600 Diksmuide

Meer info : www.4ad.be, www.zwerm.be en www.siconline.be

Elders op Oorgetuige :
Win tickets voor Happy New Ears op 19 september, 9/08/2008
Happy New Ears verkent grenzen tussen beeld en klank, 6/09/2008