Die Fliege fliegt und stürzt verrückt : live soundtrack voor een boom en een eenzaam fietsje

Die Fliege Fliegt Und Stürzt Verrückt Begin oktober starten het Museum Dr. Guislain en Filmfestival Gent met het project Het spel van de waanzin, over gekte in film en theater. Naar aanleiding daarvan presenteert Campo een unieke Double Bill: Die Fliege Fliegt Und Stürzt Verrückt van Steffie Van Cauter en een nieuwe editie van Cinémario. Mario Debaene toont in Victoria om de zoveel tijd een selectie van animatiefilms die je anders niet zomaar te zien krijgt. Deze keer staan op het programma kortfilms van o.a. Hans Spilliaert, Thijs Decloedt, Jan Svankmajer, Miroslaw Kijowicz en Wouter Sels.

Steffie Van Cauter maakte animatiefilmpjes op haar eenzame zolderkamer. Daar bleef het niet bij, ze liet ook enkele muziekmachines maken waarop ze zelf het geluid bij de filmpjes maakt. Het resultaat zie je in “Die Fliege Fliegt Und Stürzt Verrückt”. De machines, het geluid, de videoprojectie en de artieste, Steffie Van Cauter. Samen vormen ze een brij die het mens- en ding-zijn overschrijd. Het licht, het geluid en het beeld in een blender gegooid met iets ontzettend smakelijks als resultaat. Na haar passage in het openingsprogramma van CAMPO (januari 2008) werkte Steffie van Cauter haar voorstelling verder uit. Ze ging meer nadruk leggen op de animaties, die ze schraagde met live uitgevoerde klanklandschappen. Door deze aanpak leent Die Fliege… zich nu tot een ideale date met de fijne creativiteit van Cinémario’s wereld van de animatiefilm.
Steffie Van Cauter : “Verwacht u aan een herwerkte versie, met nog steeds eigen animatiefilms, en klankmachines op scène. Maar nu ook met nieuwe composities! Samen met Dirk Pauwels ging ik aan de slag om de voorstelling nog meer uit te puren.”

Tijd en plaats van het gebeuren :

Steffie Van Cauter : Die Fliege Fliegt Und Stürzt Verrückt / Mario Debaene : Cinémario
Donderdag 9 en vrijdag 10 oktober 2008, telkens om 20.30 u

Campo Victoria
Fratersplein 7
9000 Gent

Meer info : www.campo.nu, www.walpurgis.be en www.myspace.com/steffievancauter

Review :
Die Fliege fliegt und stürzt verrückt: dat reiken naar iets van Steffie Van Cauter, Roger Arteel op www.theatermaggezien.net, 7/02/2008

Bekijke alvast de trailer van “die Fliege fliegt und stürzt verrückt” (YouTube, 28/08/2008, 2’24”)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pPXscnomPcc&w=425&h=344]

En de ritmemachine in werking