Hypervirtuoos pianorecital van Geert Callaert

Jean Delouvroy Zaterdag wordt ‘Icarus equilibrium‘ van Jean Delouvroy gecreëerd door pianist Geert Callaert in het GC de Muze te Meise. Het concert heeft als thema Hypervirtuositeit. Op het programma staat ook werk van Ligeti, Xenakis, Barret, Brewaeys, Balakirev en Prokofiev.

In 1988 werd Jean Delouvroy (1967) laureaat van de jazz-compositie-/arranging wedstrijd (Belgische Artistieke Promotie SABAM). Nadien werkte hij enige tijd als arrangeur voor de BRT radio, waar ook zijn interesse voor hedendaagse klassieke muziek aangewakkerd werd. De laatste jaren legt hij zich hoofdzakelijk toe op de samenwerking met andere kunstdisciplines.

Geert Callaert kreeg zijn opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij na de muziekhumaniora leerling werd van de pianoklas van Jan Vermeulen. Hij behaalde zijn laureaatsdiploma’s voor piano, kamermuziek en klavierbegeleiding, evenals de hogere diploma’s voor deze disciplines.

Sinds 1990 is hij werkzaam aan het Lemmensinstituut als begeleider en vanaf 1998 is hij verbonden aan de Muziekacademie te Tienen. Aan het Orpheus Instituut studeerde hij af met een project over de klaviermuziek en kamermuziek met slagwerk van Karlheinz Stockhausen, Iannis Xenakis en Charles Wuorinen. Hij is bekend en veel gevraagd om zijn brede repertoire als solist en als kamermusicus. Hij is lid van de artistieke raad van het Hermesensemble en nam reeds verschillende cd’s op.

Pianorecital Geert Callaert
Zaterdag 18 oktober 2008 om 20.00 u

GC De Muze
Brusselsesteenweg 69
1860 Meise

Meer info : www.demuzevanmeise.be

Jean Delouvroy en Geert Callaert op www.muziekcentrum.be