Nieuw leven in het Klankenbos

Klankenbos Elke tweede zondag van de maand stelt een gids tijdens een gratis rondleiding alle klankinstallaties in Klankenbos voor. Op zondag 8 maart 2009 om 15.00 u start de eerste rondleiding van het nieuwe seizoen. Klankenbos omvat een permanente collectie klankinstallaties in openlucht, uniek in Europa. De installaties zijn hedendaagse kunstwerken die op verschillende plaatsen in het bos opduiken. Ze laten voornamelijk iets horen, maar laten ook telkens iets zien. Zo maakt jong en oud kennis met het verrassende karakter van klank.

Klankenbos is steeds vrij toegankelijk. Daarnaast staan er van maart tot en met oktober 2009 een reeks georganiseerde publieksactiviteiten op het programma.

Rondleidingen
Vrij bezoek
Klankenbos is steeds vrij toegankelijk. Het publiek kan de collectie op elk moment zelfstandig en gratis bezoeken. Een plattegrond en uitleg over de installaties zijn ter beschikking in het bos.

Open Klankenbos
Elke tweede zondag van de maand, stelt een gids tijdens een gratis rondleiding alle klankinstallaties in Klankenbos voor aan het publiek.
Data 2009 : zo 8 maart, zo 12 april, zo 10 mei, zo 14 juni, zo 12 juli, zo 9 augustus, zo 13 september, zo 11 oktober 2009, telekns om 15.00 u
(circa 1,5 uur)

Rondleidingen op aanvraag
Maak met je familie, vereniging, collega’s, … een uitstap naar Klankenbos. Een gids stelt tijdens een rondleiding na reservatie alle klankinstallaties voor. Max. 20 deelnemers per gids (circa 1,5 uur – Data te bepalen in overleg met Musica).

Aanbod voor kinderen
Het muzikale avontuur van Rikketik
Elke dinsdagnamiddag in juli en augustus vindt er een raadseltocht in Klankenbos plaats. Tijdens het muzikale avontuur van Rikketik zoeken kinderen recyclagemateriaal, experimenteren ze met geluid, ontdekken ze klankinstallaties en nog veel meer.
Data 2009 : di 7 juli, di 14 juli, di 21 juli, di 28 juli, di 4 augustus, di 11 augustus, di 18 augustus, di 25 augustus 2009, telkens van 14.00 u tot 16.30 u
Voor kinderen tussen 4-9 jaar, zonder ouders

Zomerse Muzikale Schattentocht
Elke donderdagnamiddag in juli en augustus vindt er een klinkend muzikaal spel in openlucht plaats. Zoek, verzamel en beluister tien muzikale schatten in Klankenbos.
Data 2009 : do 2 juli, do 9 juli, do 16 juli, do 23 juli, do 30 juli, do 6 augustus, do 13 augustus, do 20 augustus, do 27 augustus 2009, telkens van 14.00 u tot 16.30 u
Voor kinderen tussen 10-13 jaar, zonder ouders

Hip hip hoera in Klankenbos
Ben je binnenkort jarig en wil je met vriendjes een leuk feestje vieren? Dan ben je in Klankenbos aan het juiste adres. Na reservatie beleef je een namiddag om nooit te vergeten. Een themakoffer, klinkende kroon, muzikale schatten, bubbels en hapjes, brengen alle feestvierders in de juiste stemming.
Enkel mogelijk na reservatie op een woensdag-, zaterdag- of zondagnamiddag

Aanbod voor scholen
Klasdagen in Klankenbos: de kosmos van het bosmos
Een knotsgekke dag in Klankenbos met kunstenaar Kaspar König voor leerlingen eerste graad secundair onderwijs. Via een educatieve set materialen, activiteiten en een inspirerend buitendecor maken leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs vanuit de collectie klankinstallaties kennis met hedendaagse kunst, wetenschap, natuur, …

Rondleidingen op aanvraag
Maak met je klas een uitstap naar Klankenbos. Een gids stelt tijdens een rondleiding na reservatie alle klankinstallaties voor. Max. 20 deelnemers per gids (circa 1,5 uur). Kom met de fiets of stel zelf een gevarieerde daguitstap samen door combinatie met andere activiteiten in of rond Neerpelt. In de onmiddellijke omgeving van Klankenbos liggen nl. een speeltuin, natuurpark, sportvelden, zwembadcomplex en het cultuurcentrum Dommelhof.

Klankenbos – Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt

Alle verdere info vind je op www.musica.be