Win vrijkaarten voor Pidgin in Brugge !

Pidgin West-Vlaanderen gelooft in gedreven jonge kunstenaars. Via de Branie-projecten wil de provincie een productionele en promotionele springplank bieden aan jonge musici. In 2008 werd het Pidgin-project geselecteerd voor provinciale ondersteuning. Pidgin is een interessant concept dat groeide uit een boeiend samenwerkingsverband van een jong collectief van ambitieuze professionele saxofonisten [Sic] met de electro-gitaristen van Zwerm en componist Stefaan Prins. [Sic], het voormalige Blindman4x4-sax, bestaat voor een groot deel uit muzikanten met West-Vlaamse roots. Bij de uitwerking van hun concept werden ze gecoacht door de Britse componist Richard Barrett. Pidgin ging in premiere op Happy New Ears 2008 en wordt nu zondag hernomen in het Concertgebouw Brugge.

Een “pidgin” is een rudimentaire spreektaal die ontstaat wanneer verschillende groepen met een eigen taal noodgedwongen met elkaar moeten communiceren. Dat is meteen ook de missie van dit project: op enkele weken tijd moeten alle verschillende deelnemers tot een gemeenschappelijke muzikale taal komen. Het saxofoon- en percussie-ensemble [sic] kruist de degens met Zwerm, een jong kwartet van elektrische gitaren. Twee elektronica-muzikanten regelen als scheidsrechters de regels van het spel. De voorstelling wordt volledig opgebouwd vanuit improvisatie en muzikaal materiaal dat de muzikanten zelf aanbrengen. Stefan Prins staat achter de knoppen en Richard Barrett zet zijn ruime ervaring als componist en improvisatieleider in om het geheel vorm te geven.

Ter gelegenheid van dit unieke concert geeft Oorgetuige maar liefst 10 gratis tickets weg. Wil jij erbij zijn, stuur dan als de vliegende bliksem een mailtje naar info@oorgetuige.net, mét vermelding van je naam en je thuisadres. Meedoen kan tot uiterlijk vrijdag 27 maart 2009 om 24.00 u. De gelukkige winnaars worden verwittigd per e-mail en hun kaartjes zullen klaarliggen aan de balie van het Concertgebouw.

Tijd en plaats van het gebeuren :

[sic] vs Zwerm : Pidgin
Zondag 29 maart 2009 om 20.00 u
Concertgebouw Brugge
’t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : www.zwerm.be, www.siconline.be en www.stefanprins.be

Elders op Oorgetuige :
[sic] kruist de degens met Zwerm in Pidgin, 16/09/2008