Grote namen en veel variatie op Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival Het programma van het Gent Jazz Festival (8 t/m 19 juli, Bijlokesite) is veelbelovend met namen als Jamie Cullum, George Benson, Jamie Lidell, Joe Jackson, McCoy Tyner Trio feat. Bill Frisell, Brad Mehldau Trio, Rodrigo y Gabriela, Fred Hersch Trio, Randy Weston en een tribute aan Nina Simone feat. onder andere Dianne Reeves & Lizz Wright, BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet.

Nieuwigheden
Grosso modo focust het Gent Jazz Festival tijdens het eerste festivalweekend op de pure jazz terwijl de aandacht tijdens het tweede luik naar de fusion verschuift. Er zijn enkele nieuwigheden in het concept. Dit jaar krijgen de finalisten van de ‘Brussels Jazz Orchestra International Composition Contest 2009‘ een platform tijdens het festival. Het Gent Jazz Festival sloot tevens een structureel partnerschip met de Hogeschool Gent om vanaf dit jaar een podium te bieden aan studenten en alumni op de laatste concertdag. Ook nieuw zijn de gratis toegankelijke jamsessies die elke festivaldag plaatsvinden in de middeleeuwse kelder van het NH Hotel Gent Belfort vanaf 23u30 ’s avonds.

Vanaf dit jaar vindt de muziekwedstrijd ‘Jong Jazztalent Gent‘, een initiatief van brouwerij Duvel-Moortgat, ook plaats op de Bijloke tijdens de festivalperiode, en wel in een ook al nieuw festivalcafé vlak naast het festivalterrein, open vanaf 12u ’s middags. Deze concerten blijven gratis toegankelijk. Dezelfde geselecteerde groepen zullen ook een tweede maal optreden op het vertrouwde Gouden Leeuwplein tijdens de Gentse Feesten (18.07-27.07.09). Tijdens de Gentse Feesten werkt het Gent Jazz Festival een speciaal project uit in het Augustijnenklooster (van 18 juli t/m 25 juli, Augustijnenkaai). Klassiek pianist Frederik Croene en Timo van Luijk bouwen er samen een installatie van kapotte piano’s die ze als één groot instrument zullen verkennen en bespelen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Gent Jazz Festival
Van woensdag 8 tot en met zondag 19 juli 2009
Bijlokesite Gent

Jozef Kluyskensstraat / Bijlokekaai
9000 Gent

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.gentjazz.com