Hommage aan Frédéric Devreese in Antwerpen

Frédéric Devreese De Stichting Conservatorium Antwerpen kent jaarlijks de titel van Maestro Honoris Causa toe aan een persoonlijkheid uit de muziekwereld om zijn of haar uitzonderlijke verdienste. Dit jaar valt deze eer te beurt aan componist & dirigent Frédéric Devreese. Naar aanleiding van deze onderscheiding brengen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en de Stichting Conservatorium een hommage aan Frédéric Devreese. Dit gebeurt tijdens een feestelijke concertavond in aanwezigheid en met deelname van de laureaat op maandag 23 november.

Het Symfonieorkest Conservatorium Antwerpen brengt o.l.v. Frédéric Devreese en Ivo Venkov de Akademische Festouverture van Johannes Brahms, filmmuziek & Gemini van Frédéric Devreese en Raga I voor percussie en orkest van Wim Henderickx, docent compositie aan het Conservatorium Antwerpen. Solist in Raga I is de jong afgestudeerde Peter Cools. Verschillende beeldfragmenten illustreren de rijk gevulde carrière van Frédéric Devreese. De presentatie van het geheel is in de professionele handen van Lut Van der Eycken (Klara).

Tijd en plaats van het gebeuren :

Hommage aan Frédéric Devreese
Maandag 23 november 2009 om 20.00 u
deSingel
– Blauwe zaal
Desguinlei 25
2018 Antwerpen
Gratis toegang, reservatie niet nodig. Tijdig aanwezig zijn is aan te raden.

Meer info : www.artesis.be

Extra :
Frédéric Devreese : www.fdevreese.be en www.matrix-new-music.be
Wim Henderickx : www.wimhenderickx.com en www.matrix-new-music.be