Ontdek de verschillende facetten van het m&m robotorkest

Dominica Eyckmans Polymorf, polychroom en uiteraard ook polyfoon: ontdek de verschillende facetten van het <m&m> robotorkest  van Stichting Logos. Het wordt een boeiende reis die je van vroege meerstemmige muziek naar 21ste eeuwse hyperpolyfonie zal leiden. Jouw gidsen, een slordige 48 muziekrobots onder leiding van Godfried-Willem Raes, staan zoals elke maand opnieuw paraat.

‘Poly’ (Gr. veel) is een dekmantel waarvan de betekenissen al even uiteenlopend zijn als het woord zelf. Je hebt robots in alle mogelijke vormen die heel verschillende muziekjes spelen, maar er is ook het 1000 jaar oude fenomeen van de meerstemmige muziek die op haar beurt in de loop der eeuwen een hallucinante evolutie heeft ondergaan. Zoals steeds staan nieuw werk en arrangementen van de Logosmedewerkers broederlijk naast elkaar op het programma, of het materiaal nu polyritmisch is, een overvloed aan con urrerende stemmen heeft of gewoonweg bulkt van de kleurtjes.

Eveneens krijg je de première te horen van From Gold-And-Mauve, een van de zeldzame koorwerken van Sebastian Bradt, voor de gelegenheid gesequenced voor zes geautomatiseerde koperblazers. Overige bijdragen komen nog steeds van dezelfde betrouwbare Logosploeg, bestaande uit Dominica Eyckmans, Barbara Buchowiec, Marian De Schryver, Moniek Darge, Xavier Verhelst, Helen White en Kristof Lauwers, en zij staan allen onder de artistieke leiding van Godfried-Willem Raes.

Tijd en plaats van het gebeuren :

M&M : Poly
Donderdag 10 februari 2011 om 20.00 u
Logos Tetraeder

Bomastraat 26
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org