MaisonDahlBonnema in dialoog met nieuwe media in concert vol hartenkreten

Analysis - the Whole Song Analysis – the Whole Song‘ vormt het sluitstuk van een drieluik rond hedendaagse opera. Na ‘The Ballad of Ricky and Ronny – a Pop Opera’ (2007) en ‘Ricky and Ronny and Hundred Stars – a Sado Country Opera’ (2010) gaat MaisonDahlBonnema nu een dialoog aan met de nieuwe media.

Het wordt een reis door tijd en ruimte waarbij de protagonisten, Ricky en Ronny, in verschillende historische situaties belanden en de confrontatie aangaan met iconische figuren uit de geschiedenis. Het wordt een hedendaags poëtisch, mythisch en religieus verhaal, een spirituele queeste vol vragen en ontmoetingen, waarin de hele menselijke geschiedenis mee vibreert. Hans Petter Dahl zorgt voor de muzikale compositie en Anna Sophia Bonnema schrijft de teksten. Verwacht een concert vol hartenkreten.

MaisonDahlBonnema is het duo Hans Petter Dahl en Anna Sophia Bonnema. Deze twee artiesten vervullen sinds 1999 een belangrijke rol in de producties van Jan Lauwers & Needcompany. Hans Petter Dahl legde een parcours af als medeoprichter en performer van de Noorse cult-groep Bak-Truppen.

In 1995 richtten Dahl en Bonnema de performancegroep Love & Orgasm op. Sindsdien hebben ze een tiental performances ontwikkeld op het kruispunt van gecomponeerde muziek, beeldende kunst, literatuur en theater, als duo of in samenwerking met andere kunstenaars. Dahl en Bonnema herdefiniëren zich voortdurend: van Love & Orgasm over L&O Amsterdam tot MaisonDahlBonnema – geopend in 2003 als een virtueel concepthuis dat nieuwe collecties gedachten lanceert in de vorm van kleding, muziek, video en tekst.

Hun performances getuigen van een radicale keuze voor het autonoom naast elkaar plaatsen van de verschillende theatrale middelen. Ook het publiek zelf maakt meer dan eens deel uit van de algehele setting. Alles wordt uitgewerkt door Dahl en Bonnema zelf: het schrijven van tekst, het componeren van muziek, het bepalen van de vormgeving, het spelen zelf.

Tijd en plaats van het gebeuren :

MaisonDahlBonnema : Analysis – the Whole Song
Woensdag 21 en donderdag 22 december 2011 om 20.30 u
Kaaistudio’s – Brussel

Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81
1000 Brussel

Meer info : www.kaaitheater.be en www.needcompany.org