Sfeervolle muziekmarathon AutoReverse in Gents Stadsmuseum

Museumnacht Op donderdag 29 november zetten de Gentse musea hun deuren de hele avond (van 18.00 u tot 1.00 u) open voor het publiek. het ideale moment om gratis de collecties en tentoonstellingen te ontdekken. De musea trekken alle registers open en leggen hun bezoekers extra in de watten met een optreden, een drankje of speciale attractie. Het Gentse Stadsmuseum STAM vertelt het verhaal van Gent op een manier die gegarandeerd ook jou boeit: via interactieve multimedia, met goed gekozen objecten en in een unieke setting die oud en nieuw knap samenbrengt. Bovendien trakteert Cassette Creative Composers Pool met ‘AutoReverse‘, een sfeervolle muziekmarathon waarbij professionele muzikanten in estafette improviseren met jazz, rockpop en klassiek.

Autoreverse is een 4 uur durend concert waaraan 20 muzikanten deelnemen en waarbij om de 10 minuten een muzikant wordt vervangen. Zo ontstaan 20 kwartetten die steeds andere muziek spelen, afhankelijk van wie er speelt en welke instrumenten worden samengebracht. De muziek is open, musici komen en gaan, spontaneïteit, verrassing, experiment, ontdekking en avontuur… Een vier uur durend concert dat steeds in beweging is. Je hoeft natuurlijk niet de vier uit te zitten Je loopt binnen en buiten zoals je wen

De lijst muzikanten is heel divers en komen uit verschillende muziekwerelden, maar het zijn wel niet de minste: Heleen Van Haegenborgh (piano), Jurgen De Blonde (gitaar), Simon Segers (drum), Sanne Van’t Hek (trompet), Kristof Roseeuw (contrabas), Isabelle Sainte-Rose (cello), Nathan Daems (saxen), Rodrigo Fuentealba (gitaar), Wim Segers (vibrafoon), Benjamin Glorieux (cello), Berlinde Deman (tuba), Frederik Leroux (gitaar), Karen Willems (drum), Lieven Van Pee (contrabas), Christian Mendoza (piano), Fulco Ottervanger (piano), Peter Vermeersch (klarinet), Nic Roseeuw (bassax) e.a.

Tijd en plaats van het gebeuren :

AutoReverse
Donderdag 29 november 2012 om 20.00 u
STAM – Gent

Godshuizenlaan 2
9000 Gent
Gratis toegang

Meer info : www.stamgent.be