Klara vergast je op meesterwerken uit 10 eeuwen muziekgeschiedenis tijdens Iedereen Klassiek

Iedereen Klassiek Nog één keer slapen en het is zover! Voor de derde editie van Iedereen Klassiek trekt Klara op zaterdag 1 december naar Brugge en palmt daar een hele dag het prachtige Concertgebouw in.  Zowel in de Grote Zaal als in rest van het gebouw zal de muziek volop klinken. Maar ook buiten in de stad zijn er tal van fijne muzikale acties en optredens. En vergeet niet: Iedereen Klassiek is volledig gratis!

Klara wil iedereen aan de klassiek, want klassiek is er voor iedereen. Klassiek is er in alle maten en gewichten, voor alle emoties en voor heel veel momenten. Maar klassieke muziek is soms nog te onbekend en daar wil Klara iets aan doen. Tijdens Iedereen Klassiek worden niet alleen een aantal meesterwerken uit tien eeuwen muziekgeschiedenis uitgevoerd, je krijgt ook te horen en te zien waarom bepaalde muziek de status van meesterwerk kreeg. Meer nog. Je wordt ook aan het werk gezet ! Want niets is zo fijn als zelf muziek maken. Het publiek krijgt de kans om volop mee te zingen in Bachs motet ‘Jesu meine Freude’! Wie het liever stil houdt, schrijft zich in als lid van het orkest dat 4’33” van John Cage zal brengen. Of je gaat luisteren hoe Ravels Bolero tot stand kwam. Of je kiest voor de combinatie van klassiek en zumba.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Iedereen Klassiek
Zaterdag 1 december 2012 vanaf 11.00 u
Concertgebouw – Brugge

’t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : radio.klara.be en www.concertgebouw.be