Pianola, satire de trash : Serge Verstockt neemt tumultueuze periode van de industriële revolutie onder de loep

Pianola, satire de trash Met Pianola, ‘satire de trash’ nemen Serge Verstockt en ChampdAction de tumultueuze periode van de industriële revolutie onder de loep met de pianola als leidraad en leggen ze meteen de link met de razendsnelle ontwikkelingen op het vlak van robotica vandaag.

Als een derivaat van het door Joseph-Marie Jacquard ontwikkelde automatische weefgetouw staat de pianola symbool voor het begin van de moderniteit. De machine moest de mens bevrijden en hem tijd geven voor zijn intellectuele en creatieve ontwikkeling. Vandaag maken we met de opkomst van de robots een gelijkaardige ontwikkeling mee. Hoe zullen we ons als mens opnieuw moeten uitvinden en in symbiose leren leven met de nieuwe generatie robots.

Praktische info :

Serge Verstockt & ChampdAction : Pianola, satire de trash
Vrijdag 10 maart 2017 om 20.00 u
Concertgebouw – Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be en www.champdaction.be
——————————
Dinsdag 25 april 2017 om 20.00 u
deSingel – Antwerpen

Meer info : desingel.be, opera21.be en en www.champdaction.be

Bekijk nu al de teaser van Pianola, satire de trash

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-9VcIKaVAI8&w=500&h=305]