Het opwindendste uit de nieuwe muziek in Brugse huiskamers

Nadar Ensemble Klarafestival slaat tijdens het openingsweekend ook zijn tenten op in Concertgebouw Brugge voor stemmige koormuziek met Vox Luminis en verrassende huiskamerconcerten met Nadar Ensemble.

Nadar Ensemble – enkele maanden vijf seizoenen lang  in residentie bij Concertgebouw Brugge – staat voor een avontuurlijke en multidisciplinaire geest. Muziek, video en technologie smelten samen in hun voorstellingen die zowel het karakter van een concert, performance als installatie kunnen aannemen.

Video, electronics, live klankmanipulatie en de vreemdste speeltechnieken: componisten beschikken vandaag over een erg uitgebreid arsenaal aan mogelijkheden om de luisteraar te verwonderen. Nadar stort zich vol enthousiasme in die (multimediale) ontdekkingsreizen. Tijdens deze 7 concerten komt het avontuur dichter dan ooit: de musici van huisartiest Nadar Ensemble waaieren uit over de Brugse huiskamers om hun favoriete werken te spelen. Zelfs de componisten komen luisteren!

Programma :

  • Jessie Marino (1984), Rot Blau I
  • Simon Steen-Andersen (1976), Study#1
  • Daan Janssens (1983), (face à moi)
  • Michael Beil (1963), Key Jack
  • Stefan Prins (1979), FITTINGinSIDE
  • Dan Tramte (1985), Degradative Interference
  • Michael Maierhof (1956), Splitting 30
  • Beat Furrer (1954), Invocation VI
  • Natacha Diels (1981), An Economy of Means

Praktische info :

Nadar Ensemble : Homejacking
Zondag 11 maart vanaf 15.00 u
Het parcours begint om 15.00 u. Bij aankoop van je ticket brengt het Concertgebouw Brugge je op de hoogte van jouw startlocatie.

Meer info : klarafestival.be en www.concertgebouw.be

Lees hier het interview met de twee artistieke leiders van het Nadar Ensemble

Elders op Oorgetuige :
Klarafestival 2018 : Alles wieder gut, 9/03/2018